Ana Menü
E-Bülten
Anket
Zamanınızı Planlı Kullanabildiğinizi Düşünüyor musunuz?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

4- Uzun bir iş listem olduğunda kendimi kısıtlanmış hissediyorum.

    Kimse önünde boğucu bir iş listesinin durmasını istemez. Oysa bunu çözümü, planlamadan kaçınmak değil, planlarınızı size daha fazla özgürlük sağlayacağını düşünerek anlamlı ve etkin bir biçimde yapmaktır. Unutmayın ki, kontrol gücü liste de değil sizdedir.
 
    Planlarınız esnek olsun. Hepimizin ara sıra boş kalmaya gereksinimi vardır. Plan yapmak her gün için kesin bir koşul değildir. Güçlü olduğunuzu hissetmek istiyorsanız, telefonun çalıp durmasına izin verin, bir gece boyunca açmayın. Telefon araçtır. Ona araç gibi davranın. Telefonu iyi kullanın, onun sizi kullanmasına olanak tanımayın.
 
    Aynı ilke günlük iş listesi içinde geçerlidir. Günlük planlarınız bir araçtır ve görevi sizin hedeflerinize ve önceliklerinize odaklanmanızı sağlamaktır. Dolayısıyla, aracın sizi kontrolü altına almasına izin vermeyin. Günlük planlara başarıya ulaşmanızın kapısını açan bileti olarak bakın. Planlama bir dosttur, düşman değil. Unutmayın ki, planlama yapmak kontrolü sizin elinize verir. İşte kontrolün bir yan ürünü de özgürlüktür.( Bu plan yapmama özgürlüğü de olsa)  Böylece vicdanınız rahat olarak ara verebilirsiniz, çünkü planlama yapma size bu özgürlüğü ve gücü de sağlayacaktır.
 




Üye Girişi
Foto Galeri
Hayatı ve Zamanı Planlama Teknikleri Semineri Yazarak Düşünmek Başarıda Zaman Planlaması Ayrıntılı Plan:Bir Yıl Boyunca Her Ay Bir Kitap Okumalıyım Yemek Çizelgesi Zaman Ayır Neyi Dinliyorsunuz?
Ziyaretçi Defteri
YukariCik