Ana Menü
E-Bülten
Anket
Zamanınızı Planlı Kullanabildiğinizi Düşünüyor musunuz?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Zamanı Planlı Yaşamak İnsanı Makineleştirmez

Zamanı Planlı Yaşamak İnsanı Makineleştirmez

  Başlangıçta zaman planlaması ile ilgili çalışma yapmamış bir insanın böyle düşünmesini normal karşılamak gerekir. Oysa zaman planlaması demek her şeyi saatle yapmak demek  veya bir makine gibi insanın programlanması ve program dışına çıkmaması demek değildir.

     Halbuki makineler düşünemeyen, itiraz edemeyen, aykırı hareket yapamayan, kendi kendine duramayan, yürüyemeyen, gülemeyen, mutlu olamayan bu gibi duyguları ve özellikleri olmayan cihazlardır.

  İnsanların bu tür makinelerle kıyas edilmesi düşünülemez. Kim işlerinin düzenli olmasından, yolunda gitmesinden rahatsız olur?

  Hiç kimse.

 Ayrıca hem kendinizi yapılması gereken sayısız işlerle gerilim ve baskı altında sık sık koşuşturmaca ve yılgınlı içerisinde hissedeceksiniz,  zamanın yetmediğinden şikayetçi  olacaksınız ve hem de zaman planlamasının insanı makineleştireceğini düşüneceksiniz bu bir çelişki olsa gerek.

     Bugün var olan zaman planlamasına ait çalışmaların çoğu mekanik düzenlemeleri içermektedir. İnsanların çoğu zamanı planlamayı, yapılacakları belirleyip nasıl yapılacağını çıkararak biraz  disiplin sayesinde yürütülen bir çalışma olarak  genelde algılarlar. Halbuki gerçekte hiç de öyle sanıldığı gibi değildir.

     Çoğu kişi bu yanlış düşüncelerden dolayı planlama yapmanın insanları makineleştireceğini, insanı robotlaştıracağını veya hayatını kısıtlayacağından endişe duymaktadır.

Zaman planlaması bu şekilde anlaşılır veya anlatılırsa gerçekten bu gibi duyguları oluşturabilir ve sorunun gerçeğine inilmediğinde kısa zamanda bu tür çalışmaları deneyenlerde teslimiyet görülmektedir.

     İnsanlar zamanı planlamayı bir nevi okul çalışma saatlerine benzetmemeli, insanların çalışma hayatları olduğu gibi, onun ailesi, çocukları da hayatın bir parçası ve ayrıca  onun insani ihtiyaçları da vardır. Dinlenme, gezme, eğlenme, uyuma, neşelenme, mutlu olma gibi.

     Oysa zaman planlaması gerçekte hayattan daima zevk almayı öğretir ve gösterir. Zamanı planlamak demek hep çalışmak, çok çalışmak demek değildir. Yapılması gereken

işi en kısa zamanda ve en az çabayla nasıl yapılacağını öğrenmektir. Böylece daha fazla değil, daha az ve zekice çalışmış olursunuz. Böylece gidişatınız değişir, arkasından da hayatınız coşkulu ve mutlu bir hale gelir.

     Ayrıca zamanı planladığınızda zaman içerisinde, işlerinizin, ailenizin, kişiliğinizin geliştiğinizi gördüğünüzde uygulanması gerekenlere daha çok sarılacağınıza eminim.

     İşte zaman planlaması tüm bu ihtiyaçları karşılayan bir çalışmadır. Bütün bu ihtiyaçları düzenleyen bir çalışma ile insanın makineleşmeyeceğini, mutlu ve insanca  bir yaşam süreceğini tüm insanlar yaşayarak görebilir.   

 


Üye Girişi
Foto Galeri
Hayatı ve Zamanı Planlama Teknikleri Semineri Yazarak Düşünmek Başarıda Zaman Planlaması Ayrıntılı Plan:Bir Yıl Boyunca Her Ay Bir Kitap Okumalıyım Yemek Çizelgesi Zaman Ayır Neyi Dinliyorsunuz?
Ziyaretçi Defteri
YukariCik