Ana Menü
E-Bülten
Anket
Zamanınızı Planlı Kullanabildiğinizi Düşünüyor musunuz?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

6- İnsanlara hayır demek bencillik olmaz mı?

    Uygun olmayan istekleri geri çevirmek, her türlü zaman planlamasın önemli bir noktasıdır. Mümkün olduğu kadar “ hayır ” kelimesinin söylenmemesine özen gösterilmelidir. Onun için hayır demesini bencilliğe kaçmadan kullanmasını bilmek gerekir. Ancak yinede “ Hayır ” kelimesinin  kendisi “ itici “ bir ifade  şekli olduğunu unutmamak gerekir. Ama bazen “ hayır ” demek mecburiyetinde kalabilirsiniz.              
 
   Birisi sizden herhangi bir konuda yardım etmenizi istediğinde ancak çok önemli işiniz olduğunuzda hayır kelimesini kullanabilirsiniz. Böyle durumlarda hayır demek bencillik olarak düşünülse de böyle bir durumda bencillik olup olmaması o kadar önemli değildir.
 
   Eğer siz bencilce bir davranış sergilememişseniz  karşı tarafın ne düşündüğü o kadar önemli değildir. Siz önemli işleriniz olduğunda ve gelen istekler sizin işlerinizden acil değilse siz bu teklife hayır diyemediğiniz sürece işleriniz sürekli kesintiye uğrar ve hiçbir işi başarı ile sonuçlandıramazsınız. Ayrıca bir kişinin diğerine yardımcı olabileceği konular ve durumlarda sınırlıdır. Bu sınırları öğrenmek ve sınırları zorlamamak gerekir.  



Üye Girişi
Foto Galeri
Hayatı ve Zamanı Planlama Teknikleri Semineri Yazarak Düşünmek Başarıda Zaman Planlaması Ayrıntılı Plan:Bir Yıl Boyunca Her Ay Bir Kitap Okumalıyım Yemek Çizelgesi Zaman Ayır Neyi Dinliyorsunuz?
Ziyaretçi Defteri
YukariCik