Ana Menü
E-Bülten
Anket
Zamanınızı Planlı Kullanabildiğinizi Düşünüyor musunuz?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Ayrıntılı Plan:Bir Yıl Boyunca Her Ay Bir Kitap Okumalıyım

Ayrıntılı Plan:Bir Yıl Boyunca Her Ay Bir Kitap Okumalıyım

BİR YIL BOYUNCA HER AY BİR KİTAP OKUMALIYIM

         Bu ifade, söz yada bu iş tek başına bu şekilde hiçbir şey ifade etmez. Bu sayfalar ne zaman ve nasıl okunacak? Hangi günlerde okunacak? Bir ay içinde nasılsa okurum diye düşünerek, olayı muallâk bırakamazsınız. Bu şekilde günler boş, okumadan geçer. Bitim tarihi yaklaşarak zamanın daralması ve hedefin başarılamaması durumuyla karşı karşıya kalırsınız. Bu durumda kitabı ya okunur yada okuyamazsınız. Kalan dar zamanda okuduğunuzu yeterince anlayamaya bilirsiniz. Genelde bu şekilde amaca ulaşılamaz.

          Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için alt maddeler yazılmalıdır. Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için okunacak zaman yadagünler belirlenmeli ve günlüğe ne kadar okunacağı ve hangi günlerde okunacağı yazılmalı.

a-Her gün 10 sayfa kitap okunacak. (10 x 30 = 300 Sayfa) diye plana yazılmalı ve her günkü, günlüğe 10 sayfa kitap oku  ifadesi, notu yazılmalı.

b-Tatil günleri:  Eğer bu süre içerisinde okunamamış eksik sayfalar kalmış ise tatil günlerinde insanın daha fazla zamanı olacağından önce bu eksik sayfalar okunarak açık kapatılmalı. Eksik sayfa yoksa daha fazla okunmaya çalışılmalı ki,   iler ki günlerde herhangi bir nedenden dolayı okuyamama durumu olursa eksik sayfa kalmasın.

c-Her ay sonunda ne okuyacağım düşüncesini engellemek için, okunacak kitapların öncelik sırasına göre listesi çıkarılmalı ve bu plana yazılmalı. Nasıl temin edileceği belirlenmeli. Mümkün olduğunca bu sıraya göre kitaplar okunmalı. Bu sıra genellikle bozulmamalı.

         1- Kendi kendine hızlı okuma, Ziya Baran, Zambak yayınları

         2- Zaman yönetimi ve planlama, Celal Çelik, Buruc yayınları

         3-  Hitabet, Nejat Muallimoğlu, Avcıol yayınları

         4- Üzüntüyü bırak yaşamaya bak, Dale Carnigie, Alem yayınları

         5- İnsan neyle yaşar, Tolstoy,Şule yayınları

         6- Beş sevgi dili,G.Charpman, sistem yayınları

d-Anlayarak hızlı okuma ile ilgili bir kitap okuyarak hızını ve anlama kapasiteni artırmalı.

e- Okuma esnasında aklımıza gelen işlerimiz ve fikirlerimiz okumamıza engel olmaması için çok aciller dışındakileri yanımızda bulundurduğumuz kağıda yazmalı.

f-Kitapları nerede ve ne zaman okumalıyım. Evde kitap okuma imkânı bulamıyorsanız;  kitap okuyabilmek için başka alternatifler düşünmek zorundasınız. Örneğin; Kütüphaneler, deniz kenarları, parklar, gibi.

  

 

Üye Girişi
Foto Galeri
Hayatı ve Zamanı Planlama Teknikleri Semineri Yazarak Düşünmek Başarıda Zaman Planlaması Ayrıntılı Plan:Bir Yıl Boyunca Her Ay Bir Kitap Okumalıyım Yemek Çizelgesi Zaman Ayır Neyi Dinliyorsunuz?
Ziyaretçi Defteri
YukariCik