Ana Menü
E-Bülten
Anket
Zamanınızı Planlı Kullanabildiğinizi Düşünüyor musunuz?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Hedefini Görmeyen Başaramaz

     Florence Chadwick, hem Fransa’dan İngiltere’ye hem de İngiltere’den Fransa’ya yüzerek Manş denizini her iki yönde geçen ilk bayan yüzücüydü. Bir ideali daha vardı. Catalina Adasından California sahiline kadar ki 21 millik mesafeyi yüzen ilk bayan olmak istiyordu. Ama bu iş hiç de o kadar olmayacaktı.

   

     Yılın en sıcak günlerinden 4 Temmuz’da bile, yüzeceği denizin suyu insanın bedenini uyuşturacak kadar soğuktu. Hava o denli sisliydi ki, yüzücü kendisine eşlik eden tekneleri zorlukla seçebiliyordu. Üstelik o bölgede köpek balıklarına rastlanıyordu.

 

     Florence soğuğa ve köpek balıklarına rağmen tam 15 mil yüzdü. Teknede bulunan annesi ve antrenörü “Başaracaksın! Az kaldı!” diye bağırıyorlardı. Televizyonlarının başında onu seyreden milyonlarca insan, başarısı için dua ediyordu. Sonra 5 mil daha yüzdü. Hatta California sahillerine sadece yarım mil kaldı. Teknedekilerin bütün teşviklerine rağmen kendisini sudan çıkarmalarını istedi. Herkes hayal kırıklığı içindeydi. Sadece birkaç kulaçlık bir mesafe kalmışken, başarılı yüzücü vazgeçmişti.

 

      Florence Chadwick, daha sonra başarısızlığının nedenini şöyle açıkladı:

    

     “Önümde hiçbir şey göremiyordum. Karayı görebilseydim, başarabilirdim!”

 

     Onu durduran ne soğuk, ne on altı saat süreyle kulaç atmanın yorgunluğu, ne de köpek balıklarıydı. Başarısızlığına hedefini görememesi neden olmuştu!

 

     İki ay sonra Florence yine denedi. Su yine soğuktu, köpek balıkları yine vardı, sis yine her şeyin üstünü örtüyordu. Ama bu defa, Florence sisin ardında bir yerde kıyının olduğunu düşünerek yüzdü hep. Sahili hayal ederek attı kulaçlarını. Ve başardı! Catalina Kanalını geçen ilk kadın ünvanını kazandı. Hem de erkeklerin rekorunu iki saat farkla geçerek!

 

 



Üye Girişi
Foto Galeri
Hayatı ve Zamanı Planlama Teknikleri Semineri Yazarak Düşünmek Başarıda Zaman Planlaması Ayrıntılı Plan:Bir Yıl Boyunca Her Ay Bir Kitap Okumalıyım Yemek Çizelgesi Zaman Ayır Neyi Dinliyorsunuz?
Ziyaretçi Defteri
YukariCik